sunnuntai 14. syyskuuta 2014

apple pie

pienet omenapiirakat, n.12kpl

täyte:
2 omppua
1/2 sitruunan mehu
2 rkl voita
30g /n.2rkl fariinisokeria
1 tsk kanelia

kuori ja pilko omenat pieniksi palasiksi, laita kulhoon ja kaada päälle sitruunamehu. sekoita. paista yhdessä voin, fariinisokerin ja kanelin kanssa kunnes omenat pehmenevät. kaada lautaselle ja anna jäähtyä.

taikina:
4dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
3/4del sokeria
1tl leivinjauhetta
50g huoneenlämpöistä voita
1 muna
1 munankeltuainen

voiteluun:
1 muna + 1 tl vettä

laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. sekoita kuivat ainekset keskenään. lisää voi, munat ja sekoita taikinaksi. jaa taikina kahteen osaan. kauli toinen taikinoista 5mm:n paksuiseksi levyksi, leikkaa pyöreitä halkaisijaltaan n.5mm kokoisia paloja, asettele uunipellille.
kauli jäljellä oleva taikina yhtä paksuksi ja leikkaa levystä hieman isompia (n.6,5cm) kokoisia ympyröitä. laita lusikallinen täytettä jokaisen pyöreän palan päälle, aseta isompi pala kanneksi. paina palat toisiinsa haarukalla sekä paina taikinaan haarukalla reikiä. penslaa muna-vesiseoksella, anna paistua uunissa n.20min.

ps. alkuperäinen resepti löytyy baka-lehden numerosta 5/2014

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. nää oli tosi hyviä ja hävisivätkin kiitettävän nopeasti! ens kerralla laitan vähän enempi täytettä ja kaulin taikinan ohuemmaksi :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. meillä oli aika pieniä-keskikokoisia ruotsalaisia omppuja, meni kaksi. olis voinu laittaa kolmekin :)

      Poista