torstai 9. tammikuuta 2014

nimi

meiltä kysyttiin jo synnytyslaitoksella vauvan nimeä, mutta sen päättäminen ei ollut mikään helppo homma tällä kertaa. listasin odotusaikana ihania nimiä mutta aika monta niistä hylättiin - joko ne toimivat hyvin suomessa mutta eivät ollenkaan täällä ruotsissa. tai toisinpäin.
tai sitten niistä sai liian helposti rumia väännöksiä, niinkuin nyt vaikka nimestä Greta, joka oli pitkään oma suosikkini, mutta joka Magnuksen mielestä vääntyi ihan liian helposti feta-gretaksi. tai Britta - aivan ihana nimi mutta miettikää nyt minkä f:llä alkavan lempinimen siitä täällä saa?

vasta eilen saatiin ne viralliset nimipaperit postiin.
ja kannatti sitä nimeä vähän pohtiakin koska lopultahan se oli päivänselvä ja solklart.

tjenamors eli tervevaan Iris, kaksi kuukautta ja yhdeksäntoista päivää vanha rimpulajalka.

20 kommenttia:

 1. Ihana vaava ja kaunis nimi! Olen itsekkin miettinyt samaa nimeä, saa nähdä kelpuuttaako mies =D Meillä se kyllä tulis kahdella i:llä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! me mietittiin myös tota i-kirjainten lukumäärää, ja päädyttiin yhteen koska muuten täällä ruotsissa jouduttaisiin aina erikseen sanomaan että kahdella i:llä :)

   Poista
 2. Ihana nimi! <3 Mulle on aina ollu helppo keksiä tyttöjen nimiä jäi monia kivoja jäljelle, mutta en tarvi enää ellei satu vahinkoa ;) Dalia, Lila ja Lydia jäi käyttämättä ;)

  VastaaPoista
 3. Minä sain lapsena postia Irikseltä. Iris oli joku äidin vanhan ystävän saman ikäinen tyttö, joka tykkäsi lähettää minulle synttärionnitteluita ja muitakin postikortteja, en ole vielä tähänkään ikään mennessä tavannut tuota Iris-tyttöä, joskus jopa mietin oliko hän mielikuvitukseni tuotetta.
  Iris on kaunis nimi, useat kukkaisnimet mielestäni ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! meillä on iris-kukka joka välillä, tai lähinnä nälkäisenä, on iris-rukka :)

   Poista
 4. Ihanaan nimeen olette päätyneet,sopii neidille kuin nenä päähän :)

  VastaaPoista
 5. Suloinen tyttö! Meiltä löytyy Mai Iiris :)

  VastaaPoista
 6. Iris <3 Meillä oli sama ongelma nuoremman pojan nimen kanssa. Islanti ja suomi ei olekaan niin helppo nakki yhdistää, lopulta löytyi onneksi sopiva kombo ja pojasta tuli Elmeri Úlfur ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. islanti+suomi kuulostaa hyvin haasteelliselta, mutta löysitte tosi kivan nimen! Elmeri kuulostaa siltä että se sopii islantilaistenkin suuhun :)

   Poista