lauantai 30. marraskuuta 2013

lauantai

viikonloppusuunnitelmat menivät uusiksi kun Astridille nousi eilen kuume. voihan blaah.
ollaan siis vietetty oikein kunnon kotilauantai, imuroitu ja leivottu ajanvietteeksi pullaa.
Astridin pullapojasta tuli tosi hieno, omista möhkälemäisistä korvapuusteistani en kehdannut ottaa edes kuvaa. leipomisvinkkejä otetaan siis ilomielin vastaan - kuka tietäis parhaat pullaniksit? ja miten niistä saa sellaisia ihanan sileitä ja siistejä? onneksi maku oli tällä kertaa kohdallaan, siinä olen vuosien mittaan petrannut kunnolla, kröhöm. nykyisin pullat ovat myös ihan oikeasti pehmeitä (jep, aiemmin niistä tuli sekä mauttomia että kivikovia).
lopuksi vielä tunnelmakuva jouluvaloista - ei tässäkään nyt menty ihan nappiin, mutta saanpahan hyvän syyn karata huomenna kaupungille hankkimaan jotain vähän enemmän salonkikelpoista.
ja jostain vips niitä havunoksia.

/today we`ve been at home taking care of Astrid. now it`s her turn to be sick, poor girl. we have spending time baking which was fun. but our lights in the last picture are a bit pathetic i`m afraid, hopefully i can ran away tomorrow for a bit and go buying us something more fun.

9 kommenttia:

 1. Anna pullaa :D
  Aivan syötävän söpö möhkäle tuo pulla. Tajusin, etten muuten ikinä laita pulliin rusinoita. Nepä tekisivätkin jouluisen ja juhlavan fiiliksen pulliin.

  Hmm. en tiedä miten pullat eivät olisi sileitä ;)
  Mutta viimeksi kun leivoin korvapuusteja, tajusin vasta, että niihin täytyy laittaa aivan älytön määrä kanelisokeria. Niinkun sellanen parin millin kerros :D

  No jopas meni yhdeksi leipomiseksi koko vastaus.

  Paranemisia teidän poppoolle. Ja tuitui vauva.

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka monta kertaa sana "pulla" voi esiintyä yhdessä kommentissa ;) ?

   Poista
 2. Mä leivon korvapuustit niin, että kaulin taikinan tosi ohueksi. Siis niin ohueksi kuin mahdollista. Väliin oikeaa voita ja tosiaan reilusti kanelia + sokeria. Nimenomaan siinä suhteessa, että sitä kanelia on tosi reilusti. Sitten tiiviille rullalle, joka leikataan _terävällä_ veitsellä kolmioiksi siten, että pötköä päältä katsoessa näyttää siksakilta. Sen kapean kärjen pitää olla mahdollisimman kapea. Sitten nostetaan ne kolmiot pystyyn, siis se kapea reuna nostetaan ylös ja sitten se painetaan alas _etusormien syrjillä_ aivan pöytään asti. Sitten kohotetaan, voidellaan ja sokeroidaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos vinkeistä, nää pistetään muistiin seuraavaa leivontakertaa varten! ja varsinkin toi kanelikerros ja taikinan paksuus - niissä on ainakin menty ihan hakoteillä ;)

   Poista
 3. Harvoin olen pullaa tehnyt,mutta minäkään en ole saanut niistä sellaisia siistejä ja sileitä kuten mummoni. Mutta maistuvia ovat olleet. Tuo pullapoika sai kyllä hymyilemään, näyttää niin runsaalta että muistuttaa erehdyttävästi myös Willendorfin Venusta! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehkä sitten kun itse lähestyy mummoikää, alkaa olla pullanleipomisessa mestari? ;) mullekin tuli tosta muodokkaasta pullasta kyllä ekana mieleen venus - kunnon taidehissapulla siis :)

   Poista
 4. Samoja ongelmia täällä - en osaa leipoa hyviä pullia (tai sämpylöitä),tulee kovia mauttomia käppänöitä..pitäisi varmaan ryhtyä harjoittelemaan,olishan se aika ihanaa saada uunituoretta korvapuustia:)
  Ja voi mikä ihana vauva köllii sohvalla,hän on kuin nukke!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pullatreenit käyntiin vaan, kohta ollaan leipomiseksperttejä! mun piti tälläkertaa lisätä taikinaan saffrania että olis tullut jouluisemmat pullat mutta sekin unohtui. ens kerralla sit :)

   Poista