keskiviikko 25. syyskuuta 2013

cafe valand

nappikaupoille mennessä poikkesin kirkuvan kylmästä syysilmasta valandin kahvilaan lämmittelemään. oikeastaan minut ajoi sinne ajatus paikan vaniljakastikkeeseen hukutetusta äppelkakasta. jos haluaa kahvitella keskellä rikkumatonta rauhaa (ei espressokoneita, ei mölyä) ja aistia aitoa 50-luvun tunnelmaa, valand on se paikka. ikivanha kassakonekin taidettiin vaihtaa sähköiseen vasta muutama vuosi sitten, eikä kortilla todellakaan voi maksaa herkkuja. mazariinit, dammsugaret ja smörgåsarit on aseteltu sieviin riveihin tarjolle, ja juomat ja tarjoiluposliinit nököttävät orjallisesti hyllyissä. sveavägenin ja odengatanin risteyksessä sijaitsevassa kahvilassa on kuvattu monet leffat ja mainokset, niin autenttinen paikka on. niin ja se omenapiirakka on vaan tosi hyvää. suosittelen - kaffet är klart!

/ if you want to sense real old and authentic atmosphere from the 50s, i suggest you try cafe valand in sveavägen/odengatan. the apple pie is drowned in vanilla sauce, and it is just soooooo delicious. no espresso machines, no extra noice - just perfect place to visit in a chilly autumn day like this.

2 kommenttia:

  1. Kyllä toi hukutettu uppois mullekkin---pääsisinpä joskus sinne sun huudeille!!!...meiän kylillä ei oo noin kuuleja kafeterioita!!

    VastaaPoista