maanantai 1. lokakuuta 2012

porkkanamaalaus

kun aamu valkeni tänään harmaana ja sateisena eikä ulosmeno huvittanut, oli keksittävä jotain virkistävää puuhaa lapsen kanssa. päätin ottaa aloittamani kurssin opit heti haltuun ja testata mukautettua taapero-värikylpyä Astridin kanssa spontaanisti meidän kylppärissä.
täytyy myöntää että en ole ollut tähän mennessä kovinkaan aktiivinen taidekasvattaja oman lapseni kanssa, ja se on oikeasti vähän noloa. aikeissa on ryhdistäytyminen, mutta näköjään se suutarin lapsien kengät-vertaus ei ole niin tuulesta temmattu kuin voisi kuvitella.
kurssi jota käyn on siis vauvojen värikylpy-ohjaajaksi valmentava, todella inspiroiva sellainen, jossa fokus on lapsen aistimaailmassa, eri materiaaleissa, väreissä ja jälkien tuottamisessa.
ja ainakin tämä mukautettu viiden minuutin ja yhden lapsen kotipaja-versio vei pisteet himaan. Astrid nautti silminnähden maalausmateriaaleista, niiden tunnustelemisesta ja niillä maalaamisesta. tänään keskityttiin pelkästään maalaamiseen ja käytettiin sitä mitä kaapista löytyi: kaupan porkkanamössöä, viileää mustikka-jogurttiseosta sekä korppujauhoja. värit olivat vastavärit joten tuotoksen sävyt olivat ruskeita, niinkuin kunnon syksyyn kuuluu.

/ because it has been so grey and rainy day today, we decided to stay inside. for some creative action i wanted to try something new with Astrid for a change, and tested a variation of the course i`m attending  to. i really haven`t been the most active art-educator with my own kid and i`m a bit ashamed to admit it. i`m going to approve more, that is for sure, so better now than never.
the course i am attending to is called vauvojen värikylpy, "color bath for the babies", and it is focusing on different senses, materials and painting as well as leaving tracks with different (and safe) textures.
today i did a really plain and spontaneous variation of color bath painting for Astrid at our bathroom floor with smashed carrots, cool blueberry yoghurt and some breadcrumb. even if this variation was a simple one, it was an instant success. Astrid enjoyed testing materials and leaving prints with her hands and feet. she really was focusing a long time, what a pleasure for mommy! surprisingly the colors were opposite ones so the result was a brownish one, or should i call it autumnish? lots of fun!

3 kommenttia:

 1. Arvasinkin, että olit ollut juuri sillä kurssilla! Se paikka ja meininki on tosi hienoja, olin siellä yhden päivän verran tutustumassa metodiin joskus pari vuotta sitten. Ja tiiätkö, munkaan lapsilla ei oo kenkiä. Missä ovat hienot mustikkamaalaukset, mahtipontiset ulkona tehdyt piirrokset, kukilla maalaamiset luontoistallaatiot ja kivien koristelut? Hmm. Häpeän. Mutta kaikkea muuta ollaan kyllä tehty. Kai. Ja ehtiihän tässä vielä, ehtiihän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on kyllä ihan loistava kurssi! ja ehtii sitä, pakko ehtiä!!!!!!

   Poista
 2. wow umma!! nostan hattua! sillä munkaan lapsilla ei ole kenkiä :) kurkkaa muuten pitkästä aikaa taas mun blogiin, pientä aktivoitumista on ilmassa :D

  VastaaPoista