perjantai 19. lokakuuta 2012

fredagsmys

valituspostauksen jälkeen on mukava palata välittömästi ruotuun.
ajattelin jakaa kanssanne palan ruotsalaista perjantai-iltaa. perjantai on täällä nimittäin yhtä kuin fredagsmys. siihen kuuluu yleensä sipsejä, tacoja, karkkia tai muuta helppoa mättöä kotisoffalla hyvässä seurassa rennosti nauttien. aika yllättävä tapa viettää perjantaita, eikö?
ja kun koti-isä magnus lähti tänään ansaitusti tuulettumaan ja jätti minut sohvalle mysaamaan yksin (mikä ilmeisesti ei sitten lainkaan kuulu fredagsmysin syvimpään olemukseen), kaivoin esille kaappiin varatun survival-paketin johon sisältyi kulhollinen möhkäle-irtokarkkeja sekä eilen kaupan hyllyltä bongattu hyvin epäilyttävä makuyhdistelmä jota vaan oli pakko testata: turkinpippuri-suklaapallero. 
ai että miltäkö se maistui? 
no onneksi oli niitä irtokarkkejakin.

/ in sweden they got this thing called fredagsmys. that is when you are supposed to eat your favorite treats just to get the weekend properly started. nice tradition. those turkish peber chocolate balls were bit too hard core tasting in my opinion though, glad i got some candies as well.  

8 kommenttia:

 1. I love the whale print cushion in the background!
  Happy Weekend to you :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Whale cushion is one of my favorite ones :) Have a wonderful weekend you too!

   Poista
 2. Mun on tehnyt mieli irtokarkkeja jo monta päivää eikä toi kuva yhtään helpottanut mun oloa,apua. Huomenna siis irtokarkkiostoksille:) ihanat pikku peurat ja aivan ihana tämä blogisikin! Kauan olen jo seurannut vaan nyt taitaa olla eka kerta kun kommentoin,hyi minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lauantai-irtokarkit ei ole hullumpi vaihtoehto sekään! Kiva kuulla että tykkäät blogista, jee :)

   Poista
 3. Ihanat bambikoristeet! <3 Mistä ovat mukaasi tarttuneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. bambit on löytyneet kirppiksiltä vuosia sitten! siivousvimman iskiessä ne joutuvat laatikkoon piiloon, mutta nyt on taas "bambi-ja tavaramyönteinen kausi" joten saavat toistaiseksi koristaa hyllyä :)

   Poista
 4. Siis että mitä? Olen kyllä jo vuodattanut mieheni fiikkaamattomuudesta ("mieluummin OIKEAA RUOKAA"), mutta että hän on onnistunut pitämään mut pimennossa koko fredagsmysistä? Meillä ei ole koskaan ollut mitään fredagsmysiä, ellei joskus sattumalta eikä sitä ole kutsuttu tuolla nimellä. Täytyykin kuulustella asiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oho, enpäs ole ikinä kuullut ettei jonkun kotona harjoiteta fredagsmysiä. nyt kuule laitat sen miehen ojennukseen ja hankitte kunnon mysit ensi perjantaiksi!

   Poista