keskiviikko 12. syyskuuta 2012

lukutoukka

meillä asuu nykyisin kolmaskin lukutoukka, Astridin suosikkipaikaksi on nimittäin vakiintunut kirjahylly josta käydään valitsemassa monta kertaa päivässä luettavaa. eläinkirjat, miffy sekä meille vastikään kotiutuneet stina wirsénin lastenkirjat ovat tällä hetkellä aika kuumaa kamaa. wirsénin ihanista kirjoista on muuten tulossa elokuva: Liten Skär och alla små Brokiga saa ensi-iltansa syyskuun 21. eli ihan pian täällä ruotsissa.
minä puolestani olen lukenut viimeaikoina ahkerasti työmatkoilla. ensin meni Torbjörn Flygtin Himmel, nyt on vuorossa saman kirjailijan nostalginen Underdog. hyviä ovat ja ahmimalla menevät.

/ there lives three book lovers under the same roof nowadays. Astrids favorite place is by the book shelve, where she picks up books to read several times a day. the most of all she loves books with animal pictures, miffy books and stina wirséns lovely children books. Liten Skär och alla små Brokiga is by the way going to be (or already is) an animated film and has its premiere in sweden in about a week.
i`ve also been reading a lot recently, mostly on my way to work. Torbjörn Flygts Himmel was a really good one, and I just started a nostalgic Underdog by the same writer.

3 kommenttia:

 1. Teillä siellä Ruotsissa onkin vielä kivempiä kirjoja näille reippaille lukijoille (eli niille joilla noi paperisivut tuppaa vielä lukemisen yhteydessä kummasti kulumaan).. Suomessa nimittäin pahvikantisten kirjojen valikoima on SURKEA! Ne on joko masentavan huonoja valokuvia 80-luvun pikselein maatilan eläimistä ja tekstinä sitten tietenkin lehmä, lammas ja joutsen (jonka en ole tiennyt olevan maatilan eläin, mutta niin miellä yksi kirja väittää) tai sitten kirjat ovat todella huonosti (jopa ala-arvoisesti) piirrettyjä..tai kun tarina ja kuvatkin on periaatteessa kivoja (kuten Myyrä), niin kuvia ei ole kuitenkaan muokattu pienille lukijoille sopivaksi, vaan Myyrässäkin on usein myrkynvihreä tms. tausta, eli kuvat ei oikein tuli esille..
  Tuntuu, että täällä mennään sillä mentaliteetillä, että "sehän on lapsi, kyllä sille nyt kelpaa mikä vaan" ja sitten vanhemmat vielä ostaa niitä! ARGHT!
  Siellä kaikki paremmin ja meillekin kotiutunut Tukholman matkoilta muutama noita Stinan kirjoja ja sit tietty Lilla Fantenit. Se on mun suosikki (ja lasten kanssa)! Niitä oon myös kerran nähnyt täällä Stockalla, mutta ruotsiksi nekin.. no meillä luetaan ne kahdella kielellä..onneksi tarina on sen verran iisi (ja kuvat kertovat loput), että äitikin pystyy välttävällä ruotsilla kääntämään tarinan :)

  Ja kulttuuri, se on paras harrastus. Juuri eräänä päivänä, kun saatiin päivällisvieraita, jätettiin poika (3kk) ruokailun ajaksi peitolle pötköttelemään kirjan kanssa ja vitsailtiin, ettei hän ei ruokaa tarvitse, kun kulttuuri ruokkii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. meilläkin tykätään pikku-fantista, se on ihku! kumma juttu jos sitä ei oo vielä suomennettu!? kirjat ne on vaan ihana juttu ja kulttuuri on pop, siitä ei pääse yli eikä ympäri :)

   Poista
 2. Kotimaisista kirjatoiveista sitten listaa kummille, kiitooos!

  VastaaPoista