sunnuntai 26. elokuuta 2012

arjen pelastaja

jos eilen olikin aurinkoista niin tänään on tullut vettä kaatamalla koko päivän. siksi onkin ollut viisainta keskittyä vaahtokarkkien naposteluun ja puupalikoilla leikkimiseen (ja niiden ympäri huushollia kuljettamiseen) sisätiloissa.
illansuussa kotioven taakse saapui hartaasti odotettu arjen pelastaja: gröna kassen eli vihreä kassi. minä ja magnus ei kumpikaan olla mitään intohimoisia ruokalistojen laatijia, vaikka kokkailusta pidetäänkin, ja muutaman vuoden karvaalla kokemuksella voin todeta että
a)ruokaostosten tekeminen ja kotiin kantaminen autotta on kamalaa
b)ruokaostosten tekeminen töiden jälkeen väsyneenä on kamalaa
c)ruokaostosten tekeminen töiden jälkeen nälkäisenä (ja tietämättä mitä tekee ruoaksi) on kamalaa
d)ruokaostoksista päättäminen kaupassa on kamalaa

yleensä meidän illan ruoaksi tarjoillaankin joko pastaa tai soijanakkeja, tai pastaa soijanakeilla. nyt kun meitä kuitenkin on kolme, päätettiin viimeinkin ryhdistäytyä tässä ah niin tukalassa ruoka-asiassa ja tilata ruokakassi kotiin kannettuna. tästä huikeasta kasvissyöjille suunnatusta kassista kaivettiin esille iso vuorellinen melkeinpä pelkkiä ekologisia raaka-aineita (parsakaalikin oli "vain" lähituotettu kotimainen), olipa joukossa biodynaamisiakin tuotteita. ihan mahtavaa! kohotan kolme hurraa-huutoa tälläisen ruokakassin keksijälle, meissä kaikissa kun ei asu pientä marttaa tai tarmokasta kotitalousihmettä. ruoanlaittokin on hauskempaa kun voi hyvällä omatunnolla tarjota ja syödä ruoaksi ekologista sapuskaa. parasta tässä on ehkä kuitenkin se että joku sanoo mitä laitetaan (reseptivihko siis seurasi mukana) ja kantaa kaiken kotiovelle saakka.
saattaa käydä niin että lähipäivinä täältä tipahtelee vain ruoka-aiheisia postauksia. hah.

/ it has been quite a rainy day today and we spent it mostly inside, eating marshmallows and playing with tree blocks (and carrying them around the flat).
me and magnus are both a bit lazy planning what to eat, usually we make just some easy pasta for dinner. personally i hate shopping groceries if i haven`t plan what to cook (usually i haven`t) and the worst thing that i know is grocery shopping after work when you are both hungry, tired and haven`t still decide what to cook for dinner.
now that we are three, and because i want to serve Astrid some proper food, we decided to make a improvement in this food-issue and ordered gröna kassen, a vegetarian-food-bag. it was delivered today to our home door, and i`m really really impressed: the bag contents 92% ecological food (even biodynamic) and the recipes for five dinners (and for four persons) are easy but very well planned. wow. this might just rescue our next week evenings and save us really a whole lot of energy.
it also might just happen that i`m only going to blog about food next week. hah!

12 kommenttia:

 1. Joo, niitä odotellessa! Onpa kätsä palvelu, täällä Suomessakin kai, tai ainakin Helsingissä, on ilmeisesti samantyyppinen palvelu.

  Ja miten mahtava pilvi ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä hihkun täällä innoissani ensimmäisen ruokalajin jälkeen. iiih miten kätevää.
   pilvi on yhden ystävän neuloma - eikös ookkin hieno?

   Poista
 2. Mä toivon löytäväni Hesasta jotain samantyyppistä. Onko palvelu kallis verrattuna siihen, että ostaisi itse samat tuotteet kaupasta?

  Olin juuri vuoden Pohjois-Irlannissa ja siellä (kuten kai muuallakin Iso-Britanniassa) isot kauppaketjut toimittaa ruokaostokset kotovelle nettiruokakaupan kautta. Arkiaamuisin palvelun saa ilmaiseksi, ruuhkaisempaan aikaan se maksaa muutaman punnan.

  Sopisi minulle tosi hyvin, kun lähes sokeana näkövammaisena varsinkin yksin ruokakauppareissulla menee aivan sairaasti aikaa siihen, että löytää haluamansa tuotteet (saati sitten jos ei tiedä mitä haluaa). Vuodessa tuntuu myös tuttujenkin pakettien ylkonäkö muuttuneen, joten en välttämättä löydä ulkonäönkään perusteella ja uudet kaupat uusine järjestyksineen tuo aina lisähaastetta myös.

  Hesassa Alepasta voi tilata kotiin ostokset, mutta niiden toimituskulut on 10e, mikä on mun mielestäni aika suolainen hinta.

  neitinomad

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mun mielestä hinta on verrattaen ok (5pvä 895kr/4hlöä) jos ajattelee että ruoka on melkein kokonaan luomua tai ekologista tai lähiruokaa. toisaalta kasvisruokana kassi voisi olla vähän edullisempi, ja taas toisaalta soijatuotteetkin ovat kaupassa yllättävän hintavia. annoskoko on kuitenkin niin reilu, niin että meille jää yhdestä illallisesta ainakin vielä lounas seuraavaksi päiväksi tai päivällinen kahdelle päivälle, ja santsatakin kelpaa, eli siinä mielessä maksaa itsensä takaisin varmasti.
   me ollaan pidetty viime aikoina kirjaa ruokamenoista, ja kauhisteltu sitä miten paljon rahaa uppoaa ruokaostoksiin, nimenomaan silloin kun käydään useamman kerran viikossa kaupassa ja ostetaan ruokaa ja lounasta yhden tai muutaman päivän tarpeiksi. ja kun autoa ei ole, on suurten määrien roudaaminen kerrallaan tosi vaivalloista, joten tämä palvelu on sopii meille erinomaisesti.
   puhumattakaan siitä ajan säästämisestä, se on ihan parasta.

   Poista
 3. Aivan loistavaa! Ja varmasti tulee syötyö kaikki? Eiks se vähän niin ole, että mitä enemmän ruuasta maksat, sen varmemmin kaikki tulee syötyä? Nykyään on semmoinen ongelma, että ihmiset heittävät hirmuisia määriä ruokaa roskiin, kun ei ehditä syödä kaikkea mitä ostetaan. Ja toi reseptivihko on ihan piste iiiiiin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no kaikki syödään ihan varmana! eikä tuu ostettua mitään "ehkä-tätä-lauantaiksi-ehkä-ei"-ruokaa. plussaa on tosiaan vielä sekin että tulee kokeiltua ihan uusia reseptejä ja uusia makuja ja se taas puolestaan inspiroi kokkaamaan.

   Poista
 4. onpas hieno homma :) miten järkevää!!

  VastaaPoista
 5. onpas hieno homma :) miten järkevää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. järkevää ja kätevää. ja hyvää :D

   Poista
 6. Loistava ja kiinnostava systeemi! Blogissani on muuten tunnustus sinulle :)

  VastaaPoista