lauantai 28. heinäkuuta 2012

hämeenlinna

kesälomaan kuuluu kotimaan matkailu, tottakai! meillä ei ole autoa, joten eilen hypättiin junaan ja huristeltiin sillä hämeenlinnaan tapaamaan ystäväpariskuntaa. oli ihana nähdä uusia maisemia, piipahtaa kirppiksellä ja juoda torikahvit. armi täytti kokonaiset kuusi vuotta ja sai synttäreidensä kunniaksi nakin. oli myös mahtava nähdä ystävien huolella ja hyvällä maulla sisustettu mielettömän kiva koti (talokateus iski TAAS), ystävän työhuone (jossa puolestaan iski inspiraatio), sekä syödä yhdessä kesäruokaa ja vaihtaa kuulumisia. ihana päivä!
olen viime aikoina pohtinut paljon asumista, kateus ja lisätilan kaipuu iskee tosi helposti vierailessani muiden pihallisten ja talollisten kotona. oma puutarha ja piha ja monta huonetta....voi autuus! toisaalta nautin kaupungissa asumisesta enkä haluaisi luopua siitäkään, en ainakaan ihan vielä. kaksio on kuitenkin jäämässä ahtaaksi ja meidän on enemmin tai myöhemmin muutettava uuteen kotiin. joten kuuma kysymys on: talo vai asunto? vuokra vai oma? maaseutu, kylä vai kaupunki? ja viime aikoina on heitetty ilmaan jopa: ruotsi vai suomi? äh, liian isoja kysymyksiä helteellä. ajattelen niitä lisää syksymmällä. 

/ yesterday we travelled to Hämeenlinna to meet friends. the day was great: we saw beautiful views, had coffee at the market place (armi had birthday yesterday so she got a sausage for a treat) and visited my friends ceramic studio (i got inspired!). their home was beautiful and furnished with good taste! i got a bit jealous of all the space and garden - it was just so nice! 
i`ve been thinking a lot about our living lately and the question comes to my mind whenever i see how other people live. i just love living in a city like stockholm and wouldn`t change it. on the other hand moving to a smaller town is also a tempting option: everything would be closer, you could get more living area with less money, more fresh air, more greens....sooner or later we do have to move because two rooms isn`t big enough. but is it the city or the smaller town? a house or a flat? sweden or finland? hmmm, big questions. maybe too big to think on a holiday.

4 kommenttia:

 1. ymmärrän yskän...ihana kyllä ikäänkuin piipahtaa ruotsissa...kun käy sun blogissa...mutta on kyllä ihanaa myös omassa tuvassa maaseudulla-idässä kaukana kaikesta! mutta ihania suomi-päiviä!

  VastaaPoista
 2. kenetköhän te tunnette hämeenlinnasta, se on niin pieni paikka että saletisti tunnen ne ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nehän on se naapurin mukava pariskunta tietenkin :) ajattelin muuten kysyä että tunnetteko toisenne, kun näin blogistasi että olet Hämeenlinnasta, mut sitten se unohtui!

   Poista