perjantai 4. toukokuuta 2012

satumaista

tänään oli aikaa kulttuurille ja satuttiinkin menemään sitten ihan kertakaikkiaan mahtavanhienoon taidenäyttelyyn! bonniers konsthall esittelee nimittäin parhaillaan ruotsalaisen klara kristalovan huikeita keramiikkaveistoksia täyttäen taidehallin tarinoilla ja fantastisella mielikuvituksella. kristalovan hahmot ovat ihan mielettömiä (lisää superlatiiveja tähän, kiitos) - satumaisia, rumia, kömpelöitä ja kauniita samaan aikaan, painajaismaisiakin. Astridkin oli enemmän kuin innoissaan teoksista (ja ilmeisesti myös paikan akustiikasta) ja huusi ja jollotti iloisesti tosi kovaan ääneen. niin kovaäänistä hölpötystä me ei ollakaan vielä lapsosen suusta kuultu, näyttely siis toimii näköjään tehokkaana inspiroijana myös lapsille!
lopuksi oli tietty fikattava, kahvia ja pullaa näin perjantain kunniaksi.
näyttely on esillä heinäkuun loppuun saakka, ja suosittelen sitä tukholmassa vieraileville kulttuurinnälkäisille todella lämpimästi. me mennään kyllä ihan varmana uudelleen inspiroitumaan, ehkä useammankin kerran, oli se vaan niin hieno. ja mä oon jo ihan klara-fani.

/ today me and astrid had a fantastic art experience. bonniers konsthall is showing klara kristalovas amazing art - she works with ceramic sculptures in different sizes and i was really really excited about this exhibition! kristalovas fantasy is just incredible (...i wish i would find some more superlatives here...) and the pieces are really outstanding: beautiful, funny, clumsy, scary and dreamy at the same time. the exhibition is shown untill july 29th so i`m definitely going again and again to get some more of that magical inspiration. thank you, klara kristalova, for making art!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti