keskiviikko 4. tammikuuta 2012

lempijuttuja

Kuva: Nanainen
täällä sitä taas ollaan lomailemassa vanhempien luona. pääsin tosi pitkästä aikaa tietokoneen ääreen (täällä muuten joutuu välillä myös jonottamaan) ja sain sitä arvokasta omaa aikaa kun vauva lähti miehen kanssa vaunuilemaan.
ja ohhoh, täältä heitettiinkin mulle haaste! mahtavaa, ihanaa, suurkiitos! olenkin aina rakastanut kyselijöiden ja ystäväni-kirjojen täyttämistä!
tässä on mun lempilista joista yhteenkään kysymykseen en vaan voinut vastata pelkästään yhdellä sanalla:
1.Lempiruoka saattaa hyvinkin olla sienipasta, mieluiten kanttarelleilla. Hapankorput voilla ja juustolla on hyvä kakkonen, ja valkosipulisuolakurkkuja voisin kyllä syödä vaikka kuinka.
Okei, ja neloseksi kiilaavat blinit. Vitosena listalla leipäjuusto.
Mutta jos saisin syödä vain yhtä ruokalajia loppuelämäni valitsisin kyllä varmaankin sushin.
diippadaappa, en osaa päättää!
2.Lempimakeinen on Jim-patukka. Vastaan myös salmiakki, koska sitä ilman en voisi olla. Olen muuten niitä ihmisiä joiden lempipuuhaa on vanhojen karkkien kaihoisa muistelu...muistatteko jambot, kissakarkit, ruutibubbikset ja pluto-askit? ...*huokaus*
3.Lempiluettava: Rakastan kirjallisuutta ja lukemista. Nykyisin en ehdi lukea ollenkaan niin paljoa kun haluaisin. Silloin kun ehdin, luen mielelläni Haruki Murakamin kirjoja. Myös Monica Fagerholmin kirjat ovat ehdottomia suosikkeja: Säihkenäyttämö ja Amerikkalainen tyttö ovat ehkä parhampia lukemiani kirjoja pitkiin aikoihin. Virginia Woolfin tuotanto on luettu moneen otteeseen. Luen nykyisin melkein kaiken ruotsiksi, ja kun joskus saan käsiini suomenkielisen romaanin, se menee ahmien. Vinkkejä uusista suomalaisista romaaneista otetaan muuten ilolla vastaan, alan nimittäin olla pahasti ulkona suomen kirjallisuusannista!
4.Mieluisin tapa tehdä käsitöitä on kutominen koska samalla voi antaa ajatusten levätä tai harhailla. Kaikenlainen materiaalien yhdisteleminen ja testailu on myös kivaa. Tykkään hullun paljon tehdä juttuja käsilläni, erityisen kivaa on penkoa kirppiksiltä pientä roinaa josta saatan tehdä kaulakoruja tai rintaneuloja. Tällä hetkellä käsityöt ovat tauolla, aika se ei vaan riitä.
Haaveenani on pelkästään askartelulle ja käsitöille pyhitetty huone, jossa ompelukonetta ei tarvitse ottaa joka kerta erikseen esille, ja jossa materiaalit, langanpätkät ja napit ovat hyllyillä siistissä järjestyksessä omissa purkeissaan.
5.Lempielokuva, sellaisiksi lasken ne joita jaksan katsoa uudelleen ja uudelleen. Won Kar-wain In the mood for love, Tunnit ja Lynchin elokuvista ainakin Mulholland Drive ovat sellaisia. Ja The Shining, ah, siinäpä vasta klassikko!

tää lähtee eteenpäin  tuijariikallekanelimaahan, sallalle, brasilian helteeseen sekä turun mikolle. var så goda!

/i don`t have guts to translate this one in english, but i do like to answer questions.

5 kommenttia: